Terug naar kennis overzicht

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financiering voor ondernemers. Met de verkoop van jouw openstaande factuur aan een factoring bedrijf, krijg je het bedrag direct uitbetaald en staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening. Zo ben je niet langer afhankelijk van de betalingstermijn.

In deze blog

Waarom is factoring zo interessant voor ZZP’ers en MKB’ers?

Er worden steeds meer financieringen verstrekt door niet-banken. Zo schat het Centraal Plan Bureau (CPB) dat dit de komende jaren op gaat lopen tot maar liefst 35%. Één van de snelst groeiende vormen van alternatieve financieringen is factoring. Maar wat is factoring, hoe werkt het nou precies en waarom maken er zoveel ZZP’ers en MKB’ers gebruik van? Voor ons reden genoeg om hier een blog over te schrijven!

Factoring betekenis

Als ondernemer heb je er vast wel eens mee te maken gehad: jouw diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft jouw factuur nog steeds niet betaald… Factuurtermijnen van 60 tot 90 dagen zijn – vooral bij grote bedrijven – nog steeds meer regel dan uitzondering. Het kan weleens voorkomen dat je eigenlijk niet langer wilt wachten op de betaaltermijn van jouw klant of opdrachtgever. Uit onderzoek blijkt zelfs dat meer dan de helft van de facturen te laat wordt betaald. Factoring kan in zo’n geval uitkomst bieden voor het verbeteren van jouw cashflow!

Factoring is een alternatieve financiering voor ondernemers. Met het verkopen van jouw openstaande facturen aan een factoring bedrijf zorg je ervoor dat binnen 24 uur het bedrag op jouw rekening staat, ongeacht de betalingstermijn.

Met factoring hoef je dus niet langer te wachten en beschikt je direct over jouw zuurverdiende centen. Zo kan je weer focussen op datgene wat er echt toe doet: ondernemen!

Hoe werkt factoring precies?

Het factoring proces is afhankelijk van de factoringmaatschappij. Bij Voldaan bepaal je altijd zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je wilt verkopen. Het werkt als volgt:

Een aantal voordelen van factoring op een rijtje

Factoring wint enorm aan populariteit, met name bij de ruim 1 miljoen ZZP’ers en MKB’ers in Nederland. Maar wat zijn nou precies de voordelen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Een goed factoringbedrijf bied je de volgende voordelen:

Nooit meer wachten op jouw zuurverdiende centjes.

Zo staat bij Voldaan jouw geld binnen 24 uur gegarandeerd op jouw rekening.

Wij houden het graag eenvoudig.

Onze kosten zijn voor iedereen gelijk! En met de Voldaan app kun je gemakkelijk jouw facturen insturen.

Wij vragen geen jaarcijfers, borgstelling of andere garanties.

Daarom ben je als starter ook welkom bij Voldaan.

Geen omkijken meer naar jouw debiteuren en debiteurenbeheer.

Wij dragen de volledige risico’s van laat- of nonbetalers. Zo hoef je niet langer achter jouw eigen geld aan.

Een dagelijks opzegbaar contract.

Bij Voldaan zit je nergens aan vast.

 

De nadelen van factoring

Dat factoring diverse voordelen heeft, is inmiddels wel duidelijk. Maar net als bij andere zakelijke financiering zijn er ook een paar nadelen.

Een factoringbedrijf krijgt inzicht in jouw facturen.

Kies daarom altijd voor een betrouwbare factoring partner!

Het kan zijn dat je factuur niet wordt overgenomen.

In dat geval wordt de factuur niet overgenomen en zul je alsnog moeten wachten op jouw geld. Voldoet jouw factuur aan onze spelregels?

Aan het gebruik van factoring zitten (natuurlijk) kosten verbonden.

Voor die kosten ben je wel direct ontzorgt van jouw debiteurenbeheer.

Het verkopen van jouw factuur eerst uitproberen? Dat kan!

Elke ZZP’er en MKB’er kan zich bij Voldaan voor factoring aanmelden. Jouw aanmelding verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via de website of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen 24 uur. Daarna kan je direct aan de slag met het verkopen van jouw facturen. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want het contract is dagelijks opzegbaar.

 

Contact

Vragen over factuurovername?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen