Terug naar kennis overzicht

Voordelen van factoring

Alle voordelen van factoring op een rijtje! Het zijn er namelijk een hoop. Je bespaart niet alleen veel tijd, maar het geeft ook extra zekerheid.  Want het debiteurenrisico wordt voor 100% verzekerd. Lees hier alle voordelen van factoring.

In deze blog

Factuur verkopen? Binnen 24 uur betaald!

Als MKB-er of ZZP-er weet je hoe belangrijk het is om een openstaande factuur zo snel mogelijk betaald te krijgen en daarmee jouw liquiditeit op orde te houden. Toch kan het vaak even duren voordat jouw debiteuren de facturen betalen, waardoor je in liquiditeitsproblemen kunt komen.

Waarom zou je lang op de betaling blijven wachten, als je ook binnen één dag over jouw geld kan beschikken? Al jouw openstaande facturen binnen 24 uur betaald: Voldaan regelt het voor jou en doet dat met goed fatsoen. Wanneer je een factuur voor 14.00 uur aan ons verkoopt maken we het geld deze dezelfde werkdag nog over!

De voordelen van factoring

Wat zijn voor jou de voordelen van factoring? Je kunt alle nog niet vervallen facturen aan ons verkopen, mits de debiteur is gevestigd in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland. En je hoeft niet lang te wachten op jouw geld, want wij nemen de factuur binnen één dag over. Snel, eerlijk, zoals het hoort!

1. Elke factuur binnen 24 uur.
Wij houden het simpel: je draagt jouw (niet vervallen) factuur aan ons over. Doe je dit vóór 14.00 uur en is alles akkoord, dan nemen wij de factuur dezelfde dag nog over en staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening.

2. Géén jaarcijfers of andere garanties.
Wij vragen nooit jaarcijfers of andere zekerheden. Je staat dus ook niet persoonlijk borg. Helemaal niets behalve de factuur! Heeft de bank jou afgewezen omdat je net bent gestart of weinig vet op de botten heeft? Bij ons ben je van harte welkom!

3. Wij werken altijd per factuur.
Je bepaalt zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je wilt verkopen. We hebben het uiteraard makkelijk gemaakt als je vaker facturen aan ons verkoopt. Maar je moet dus helemaal niets. En je zit nergens aan vast, want je kunt ons dagelijks opzeggen.

4. Vaste tarieven, géén verborgen kosten.
Je betaalt een vast percentage van 4, 5 of 6% (afhankelijk van de betaaltermijn). En verder niets.  Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant, vinden wij. Hierin zijn wij uniek in Nederland: al onze concurrenten hebben verborgen kosten. Hoewel we dus op het eerste gezicht niet altijd de goedkoopste líjken, kunnen we dat onder de streep wél zijn!

Een voorbeeld: je wilt een factuur met een betalingstermijn van 30 dagen aan ons verkopen. Dien je de vordering voor 14.00 uur in en is deze door ons geaccepteerd, dan maken we dezelfde werkdag nog  96% van het factuurbedrag (inclusief BTW) over.

5. Wij kopen jouw factuur voor eens en voor altijd.
Na de verkoop van jouw factuur loop je geen enkel risico meer. Als de factuur te laat of niet wordt betaald is dat op onze kosten. Je bent overal vanaf. Alleen bij een dispuut komen we bij je terug.

6. Volledig ontzorgd: wij regelen alles.
Zodra de factuur aan ons is gestuurd hoef je nergens meer naar om te kijken. Wij regelen de rest. Dit doen we uiterst zorgvuldig en met veel respect voor jouw commerciële relatie. Daar hebben we zelf natuurlijk ook baat bij.

Ook de nadelen weten? Lees ze in onze blog: Wat is factoring?

Vaste tarieven

De factoring kosten zijn transparant en voor iedereen gelijk. Al jouw ingediende vorderingen worden binnen een dag betaald, tegen een vergoeding van 4, 5 of 6% (afhankelijk van de betaaltermijn). Natuurlijk betaal je alleen een vergoeding over de facturen, die je aan ons hebt verkocht. Wel zo eerlijk, vinden wij.

Een voorbeeld: je wilt een factuur met een betalingstermijn van 30 dagen aan ons verkopen. Dien je de vordering voor 14:00 uur in en is deze door ons geaccepteerd, dan maken we dezelfde werkdag nog 96% van het factuurbedrag (inclusief BTW) over.

Hoe werkt de verkoop van een factuur?

Klant worden bij Voldaan is écht eenvoudig: via onze website of app meld je jezelf aan. Wij laten je vervolgens zien wat de mogelijkheden zijn van factoring en binnen 24 uur kun je van start met het verkopen van facturen.  In slechts 3 stappen kun jij extra werkkapitaal aantrekken:

Stap 1: Aanmelden als klant
Ga naar ons aanmeldingsformulier of download onze handige app en vul jouw gegevens in. Binnen 24 uur krijgt je bericht van ons.

Stap 2: Direct een factuur verkopen
Zodra je klant bent geworden kun je direct beginnen met de verkoop van facturen. Het toesturen van een factuur gaat heel eenvoudig via ons portaal of app. Heb jij de vordering voor 14.00 uur verkocht? Dan wordt deze dezelfde dag nog overgemaakt!

Stap 3: Liquiditeit verbeteren
Je beslist zelf welke factuur je wilt verkopen en hoe vaak je een vordering indient. Zo kunt je optimaal sturen op liquiditeit.

Wil jij onze dienst eerst uitproberen en daarom eenmalig een factuur verkopen? Géén probleem! Factoring via Voldaan is dagelijks opzegbaar. Dus probeer onze service gewoon een keer vrijblijvend uit.

Contact

Vragen over factuurovername?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen