Terug naar kennis overzicht

Geen openstaande facturen meer

Hoe zorg je ervoor dat jouw openstaande facturen op tijd worden betaald? Leg openstaande facturen niet zomaar opzij, het is belangrijk dat je een proactief debiteurenbeheer voert. In deze blog geven wij verschillende tips hoe je jouw debiteurenbeheer kunt verbeteren! Dus lees snel verder.

In deze blog

Openstaande facturen innen

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met debiteuren, die facturen te laat betalen. Maar wat als na het versturen van de zoveelste betalingsherinnering de factuur nog steeds niet is betaald? Het innen van openstaande facturen is niet alleen tijdsintensief, maar kost je ook geld. Sterker nog: met iedere dag dat een vordering langer openstaat, wordt het risico groter dat je in liquiditeitsproblemen komt. Om te voorkomen dat je geen geld laat liggen, is het belangrijk om een proactief debiteurenbeheer te voeren. Dit kan je zelf doen of laten doen, door bijvoorbeeld jouw openstaande facturen te verkopen.

Tips voor een snelle betaling bij openstaande facturen

Hoe kan je voorkomen dat je lang met een openstaande factuur blijft zitten? Het verbeteren van jouw debiteurenbeheer is een goede eerste stap. Wij geven je een aantal praktische tips voor het verlagen van de DSO (Days Sales Outstanding), oftewel het verkorten van het aantal dagen dat facturen openstaan:

  • Verstuur je factuur zo snel mogelijk na de levering van jouw product of dienst.
  • Hanteer een korte betalingstermijn, 30 dagen is het meest gangbaar en geaccepteerd.
  • Verstuur tijdig de eerste betalingsherinnering, zodra de betaaltermijn is verstreken.
  • Na 7 dagen nog niks ontvangen? Pak dan de telefoon en vraag vriendelijk naar de betaling.
  • Wordt de  factuur niet betaald? Stuur dan een aanmaning
  • Start een incasso traject, als de vordering ook na een aanmaning onbetaald blijft.

Een openstaande factuur verkopen?

Wil je direct jouw liquiditeit verbeteren? Verkoop dan jouw openstaande, niet vervallen factuur. Voldaan neemt jouw vordering binnen één dag over en je beschikt binnen 24 uur over jouw geld. Het grootste voordeel van factoring is dat je geen omkijken meer hebt naar het innen van openstaande facturen. Jij hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over jouw debiteuren, die te laat of niet betalen. Want Voldaan neemt jouw debiteurenbeheer uit handen en verzekert het debiteurenrisico voor 100%.

Hoe werkt de verkoop van openstaande facturen?

Het verkopen van openstaande facturen regel je in slechts 3 stappen. Maak een account aan, dat kan via onze website, of nog sneller: via de Voldaan app. Stap 2: Jouw aanmelding wordt binnen 24 uur behandeld. Stap 3: zodra je klant bent bij Voldaan kan je direct van start met het indienen van de eerste openstaande factuur.

Het indienen van een factuur gaat heel simpel

Nieuwe facturen:
Bij nieuwe facturen vragen we om onderaan jouw factuur een korte tekst te plaatsen. Dit is onze pand clausule, het bevat ons rekeningnummer en is een juridisch bewijs dat wij de factuur hebben overgenomen. Verstuur jouw factuur (met pand clausule) naar jouw opdrachtgever met info@factuurvoldaan.nl in de cc. Voor 14:00 verstuurd? Dan staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening!

Openstaande facturen:
Een openstaande facturen indienen werkt net iets anders. Omdat jouw factuur al eerder naar jouw opdrachtgever is verstuurd, staat onze tekst (met ons rekeningnummer) niet onderaan jouw factuur. Dit lossen we simpel op met een email! Hiervoor kun je een template invullen en naar jouw opdrachtgever versturen met info@factuurvoldaan.nl in de cc. Vervolgens upload je jouw factuur in ons portaal en krijg je binnen 24 uur uitbetaald!

Wat als mijn factuur is vervallen?

Zodra de betaaltermijn op jouw factuur is verstreken, komt jouw factuur te vervallen. Wij nemen geen vervallen facturen over. Heb je inmiddels al een aantal betalingsherinnering verstuurd en is de laatste herinnering (aanmaning) ook onbeantwoord gebleven? Dan adviseren wij om een incassobureau in te schakelen. Dit wordt vaak gezien als laatste redmiddel.

Het verschil tussen factoring en een incassobureau?

Factoring wordt door veel ondernemers gebruikt als snelle financieringsoplossing en een bijkomend voordeel is dat je bij ons voor 100% bent verzekerd tegen wanbetaling.

Een incassobureau schakel je in wanneer je te maken krijgt met wanbetalers. Dit wordt vaak gezien als laatste redmiddel en heeft in de meeste gevallen een negatieve invloed op de relatie met jouw opdrachtgever. Je krijgt jouw geld pas zodra het incassobureau is gelukt om het geld bij jouw opdrachtgever te innen. Daarnaast opereert een incassobureau altijd vanuit hun eigen naam.

Direct mijn openstaande facturen innen

Wil je direct jouw openstaande facturen innen? Dat kan! Verkoop jouw openstaande factuur voor 14.00 uur en wij betalen deze binnen 1 werkdag. Het indienen van een openstaande factuur gaat snel en gemakkelijk: gebruik ons online portaal of de handige app. Het voordeel van onze app is dat je de factuur direct kunt scannen en verkopen, ongeacht waar je bent.

Zeg vaarwel tegen de betalingsherinnering

Verkoop jouw openstaande facturen en wij maken het geld binnen 24 uur over. Onze tarieven zijn transparant en voor iedereen gelijk. Je betaalt een vast percentage voor elke factuur en verder niets. Zo weet je vooraf dus precies waar je aan toe bent. Nog een voordeel: onze service kan je dagelijks opzeggen, dus probeer het verkopen van een openstaande factuur direct uit. Je zit nergens aan vast, want je kunt ons dagelijks opzeggen.

 

Contact

Vragen over factuurovername?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen