Terug naar kennis overzicht

Zakelijk krediet voor MKB & ZZP

Op zoek naar extra werkkapitaal met een zakelijk krediet? Wij leggen uit hoe een zakelijk krediet in zijn werk gaat. Waar je op moet letten bij het afsluiten en welke (snellere) opties jij nog meer hebt. Want als ondernemer heb je verschillende manieren om aan extra krediet te komen. Lees hier welke financiering bij jouw behoefte aansluit.

In deze blog

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet wordt ook wel een doorlopend krediet genoemd. Bij de kredietverstrekker staat een geldbedrag gereserveerd, waar je als ondernemer vrij uit kunt opnemen en aflossen. Ieder jaar beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw de hoogte van jouw krediet en rente die jij moet betalen.

Een zakelijk krediet wordt ook vaak vergelijken met een rekening courant krediet. Toch is er één groot verschil. Een zakelijk krediet is namelijk niet gekoppeld aan je bankrekening, dit is wel geval bij een rekening courant. Een aanbieder voor een zakelijk krediet hoeft dus geen bank te zijn. Hierdoor zijn er veel verschillende kredietverstrekkers. Houd bij het afsluiten van een zakelijk krediet rekening vooral goed rekening met de voorwaarden.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een zakelijk krediet?

Bij het afsluiten van een zakelijk krediet houd je als ondernemer natuurlijk rekening met de voordeligste rente, maar verlies de voorwaarden niet uit het oog!

Lees de voorwaarde goed door
Ja de kleine lettertjes zijn saai, maar wel super belangrijk! Begrijp je iets niet? Schroom niet en vraag het bedrijf om extra uitleg.

Hoe lang zit je vast?
Bij financiële producten zul je hoe dan ook een contract ondertekenen. Kun je dit op ieder moment opzeggen of zit je voor langere tijd vast?

Verpanding
In veel gevallen zal de kredietverstrekker om zekerheid vragen. Dit kan in de vorm van jouw debiteuren, inventaris en/of voorraad. Mocht jij uiteindelijk niet in staat zijn om de lening af te betalen, dan kan de financier terugvallen op deze zekerheden. De kredietverstrekker kan in dat geval de verpanding uitwinnen.

Borgstelling
Met een borgstelling sta jij persoonlijk borg. Jouw privévermogen is dus niet veilig als blijkt dat jouw bedrijf de schuld niet kan terugbetalen. De kredietverstrekker heeft in dat geval recht op een deel van jouw privévermogen. De hoogte van dit bedrag wordt vooraf vastgesteld in jouw contract.

Hoofdelijk aansprakelijkheid
Als je hoofdelijk aansprakelijk gesteld wordt, ben je aansprakelijk voor de gehele schuld. Mocht jouw bedrijf niet kunnen voldoen aan de terugbetalingsplicht, zul jij de gevolgen daarvan geheel in privé moeten dragen.

Hét alternatief voor een zakelijk krediet staan zonder te lenen!

Ben jij op zoek naar een zakelijk krediet zonder verplichtingen? Dan is het verkopen van jouw facturen een snelle manier om aan extra werkkapitaal te komen. Een bijkomend voordeel is dat het géén lening is, dus geen rente of aflossing stress. Door de factuur uit handen te geven aan Voldaan, beschik jij binnen 24 uur over jouw geld en ben je voor 100% verzekerd tegen wanbetaling.

Daarnaast vragen wij geen jaarcijfers of andere zekerheden. Zo voeren wij ook geen BKR-toetsing uit en krijg je geen BKR-registratie als je jouw facturen verkoopt. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

Soorten zakelijk krediet

Voordat je een zakelijk krediet afsluit is het verstandig om ook andere opties af te wegen. Zo weet je zeker of de financiering ook aansluit bij jouw behoefte. Wil jij een zakelijk krediet zonder BKR-registratie en jaarcijfers? Dan kom je al snel uit bij alternatieve financieringen zoals factoring of leasing.

  • Zakelijk krediet
  • Rekening courant krediet
  • Zakelijke lening
  • Factoring
  • Leasing
  • Financiering uit eigen bedrijf

 

Zakelijk krediet
Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat klaarstaat bij de kredietverstrekker. Je kunt er tot een vast limiet geld uit opnemen en aflossen wanneer je wilt. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit.

Rekening courant krediet
Een rekening courant krediet is een geldbedrag wat jij rood mag staan bij de bank. Dit is gekoppeld aan jouw bankrekening. Dit wordt ook vaak ingezet voor het overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquiditeit. Zoals het betalen van leveranciers betalen of tijdelijk extra personeel inhuren.

Zakelijke lening
Met een zakelijke lening ontvang je in één keer het leenbedrag op je rekening. Dit los je vervolgens in maandelijkse termijnen af. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor eenmalige grote investeringen, zoals de aanschaf van een nieuwe machine of bedrijfsauto.

Factoring
Het verkopen van een zakelijke factuur, oftewel factoring wordt door steeds meer ZZP’ers en MKB’ers omarmt. De flexibiliteit maakt het heel aantrekkelijk. Je bepaalt zelf welke facturen je verkoopt en beschikt binnen 24 uur over extra liquiditeit. Na de verkoop, is de factuur voor 100% verzekerd tegen wanbetaling en zorgt de factoringmaatschappij voor het debiteurenbeheer. Deze vorm wordt ook vaak gebruikt voor tijdelijk tekort aan liquiditeit.

Leasing
Met leasing betaal je voor het gebruik van bedrijfsmiddelen zoals een bus, machine of computer. Je huurt als het waren een object. Hierdoor hoef je niet in één keer een grote investering te doen of een zakelijke lening af te sluiten.

Financiering uit je eigen bedrijf
Het is verstandig om jouw eigen onderneming onder de loep te nemen. Kun je eventueel kosten besparen? Kijk kritisch naar jouw voorraad, een te grote voorraad vraagt veel werkkapitaal. Of worden jouw facturen niet op tijd betaald? Een strak debiteurenbeheer is hierbij essentieel.

Beschik binnen 24 uur over extra liquiditeit

Voortaan snel zakelijk krediet met het verkopen van jouw facturen via Voldaan. Nooit meer wachten op de betalingstermijn van wel 30, 60 of 90 dagen! Wij verkorten de betalingstermijn met 1 dag, het geld staat namelijk de volgende dag al op jouw rekening.

Jouw aanmelding verloopt bij ons snel en eenvoudig: meld je aan via ons portaal of download onze app. Wij beoordelen jouw aanvraag binnen één werkdag en doen een gratis kredietcheck op jouw klant. Het aanmelden is geheel kosteloos en je zit tenslotte nergens aan vast, want ons contract is dagelijks opzegbaar.

Contact

Vragen over factuurovername?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen