Terug naar kennis overzicht

Liquiditeit verbeteren

Goed liquiditeitsbeheer houdt jouw onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. Ook het debiteurenbeheer speelt hierbij een belangrijke rol. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen jouw liquiditeitspositie in gevaar. Lees hier wat je kunt doen om je liquiditeit te verbeteren.

In deze blog

Hoe kan je jouw liquiditeit verbeteren? Stuur op cashflow

Elke ondernemer ziet natuurlijk graag dat alle openstaande facturen zo snel mogelijk worden betaald, zodat er altijd voldoende liquiditeit aanwezig is. De praktijk wijst helaas uit dat de meerderheid van ZZP’ers en MKB’ers lang moet wachten op de betaling van hun facturen. De wettelijke betaaltermijn wordt zelfs regelmatig opgerekt en overschreden. Met als gevolg dat er onvoldoende liquide middelen beschikbaar zijn, het werkkapitaal niet optimaal is en uiteindelijk ook de solvabiliteit verslechtert.

Optimaliseer het werkkapitaal en verbeter jouw solvabiliteit

Voor het verbeteren van jouw liquiditeit is het dus van groot belang dat debiteuren snel betalen. Voldaan helpt je bij het voeren van een proactief debiteurenbeheer en doet dat met goed fatsoen. Wij nemen jouw nog niet vervallen facturen binnen één dag over en je beschikt binnen 24 uur over extra liquide middelen. En doordat je exact weet wanneer de betaling van jouw factuur wordt gedaan, kan je volledig sturen op cashflow. Op deze manier kan je nog effectiever jouw liquiditeit vergroten, het werkkapitaal beter beheersen en jouw solvabiliteit verbeteren.

4 manieren om liquiditeit te verhogen én op orde te houden

Natuurlijk wil je niet alleen jouw liquiditeit snel verhogen, maar ook op orde houden. Wij geven je 4 tips:

Verstuur jouw facturen op tijd

Wacht niet te lang met het versturen van jouw facturen. Want hoe sneller je deze verstuurt, des te eerder je betaald krijgt. Zorg daarnaast ook altijd voor een overzichtelijke factuur.

Communiceer de betalingstermijn van jouw factuur

Wanneer je facturen verstuurt, vermeld dan ook altijd duidelijk de betaaltermijn die je hanteert. Maak indien nodig ook concrete betalingsafspraken met jouw debiteuren en leg deze afspraken vast in jouw offerte, contract of factuur.

 

Voer een actief debiteurenbeheer

Hoe beter het beheer van debiteuren, hoe sneller jouw facturen worden betaald. Neem dus altijd contact op    met een debiteur, zodra de betalingstermijn is verstreken. Stuur ook tijdig betalingsherinneringen en aanmaningen.

 

Benut de voordelen van financiering

Wil je zo snel mogelijk jouw liquide middelen vergroten? Verkoop dan jouw facturen aan Voldaan en ontvang jouw geld al binnen 24 uur! Met factoring profiteert je niet alleen van een zeer korte betaaltermijn, maar ook van:

  • Een directe verbetering van jouw liquiditeit
  • Een goede kasstroom
  • Een optimaal debiteurenbeheer

 

Binnen 24 uur een betere cashflow? Kies voor factoring

Heb je wel eens last van kasstroom- en liquiditeitsproblemen, omdat debiteuren te laat of niet betalen? Voldaan biedt dé oplossing: verhoog direct jouw liquiditeit door jouw facturen voor een vaste prijs aan ons te verkopen. Zonder verborgen kosten, die onze concurrenten wél berekenen. Snel, eerlijk en transparant, zoals het hoort. Sterker nog, wij zorgen ervoor dat je binnen 24 uur jouw cashflow verbetert. Dien de factuur voor 14.00 uur bij ons in en je beschikt dezelfde werkdag nog over extra liquide middelen.

Voldaan verzorgt de financiering van jouw debiteuren

Wil je direct aan de slag met het verbeteren van jouw liquiditeit? Jouw aanmelding bij Voldaan is zo geregeld: meld je aan via de website of download de Voldaan app. Want met onze innovatieve app verloopt jouw aanvraag nóg makkelijker en sneller. Met als extra voordeel dat je vandaag nog de eerste facturen kunt verkopen. Wist je overigens al dat het contract dagelijks opzegbaar is? Je zit dus nergens aan vast. Probeer factoring gewoon een keer uit, door eenmalig een factuur te verkopen.

Contact

Vragen over factuurovername?

Wij helpen je graag verder.

Contact

Menu

Klant worden Inloggen